Et av verdens verste mennesker!

Image Credit : http://punkygibbon.co.uk/bands/a/allin.html

Det er store ord, et av verdens verste mennesker! Det ha jo vært noen av dem, Idi Amin, Adolf Hitler, Djengis Kahn, Pol Pot, Josef Mengele. Grunnen til at jeg kom på at jeg skulle skrive om dette nå, var at jeg kom over nekrologen til Fox-grunnleggeren Roger Ailes forleden, som ble beskrevet som en av de verste amerikanerne i historien. Det slo meg, jeg må da ha flere ufyselige godt framme i pannelappen, og joda, etter omtrent et halvt nanosekund sto navnet klart for meg. GG ALLIN!

Født 29. august 1956 kom Jesus Christ Allin til verden. Når du har en far som sørger for å døpe deg Jesus Christ vet du at du har kommet skjevt ut i livet fra starten av, og det skal ingen ta fra Allin. Nå hadde det dog seg slik at Jesus-barnet hadde en storebror, Merle, som ikke var større enn at han hadde litt vanskelig for å si Jesus. Han kalte sin lillebror Jeje, som etterhvert ble til GG. Guttenes far, Merle Sr. var en sinnsyk satan av en religiøs fanatiker. Han hadde et uttalt ønske om å drepe hele familien og ta sitt eget liv. Han gravde sågar familiegrav i kjelleren, for å forberede dette.

I 1962 hadde hans kone, stakkars Arleta fått nok av galskapen, og klarte å gå fra sin psykotiske ektemann. Hun endret den unge Jesus Christs navn til Kevin Michael til han beygnte på skolen, i frykt for at han skulle bli mobbet. I retroskpekt er det vanskelig å anslå om dette hadde noen effekt, for mobbet ble han fra dag en. Han hadde store problemer på skolen, og måtte blant annet gå tredjeklasse to ganger. Resten av Allins barne og ungdomsår var en berg og dalbane med rus og kriminalitet, godt blandet med hobbyer som crossdressing og musikk.

Musikken ble tidlig en viktig del av GGs liv, som oppdaget Beatles som 4-åring. Omtrent 10-12 år senere startet han og broren, Merle Jr, sitt første band Little Sister’s Date. De covra blant annet Aerosmith, noe undertegnede har full forståelse for. Dette var jo på den tiden Aerosmith laga fet rock, og ikke klisjé-ballader om kjærlighet og fargestifter tell, men det er en digresjon. I 1975 var GG ferdig på high school, og like etter gikk brødrene videre til bandet Malpractice sammen med noen kompiser. Her var Allin trommis i et par år før det var nye prosjekter på gang. Nå var det Stripsearch som sto for tur.

I september 1977 ble GG Allin frontfigur i bandet The Jabbers. Her var han vokalist i tillegg til å hamre løs på trommene. Det var i Jabbers Allin fikk sitt gjennombrudd som musiker, og det var med Jabbers han ga ut sitt første album, Always Was, Is and Always Shall Bei 1980. På denne tiden begynte rasshølet GG Allin virkelig å ta form, noe som var en mildt sagt medvirkende årsak til at the Jabbers gikk opp i liminga i 1984. På denne tiden var Allin en gjennomalkoholisert heroinist, men han tok i mot det han fikk, og gjorde ikke forskjell på noe. Stoff var stoff for GG Allin.

Kredit : http://punkygibbon.co.uk/bands/a/allin.html

Peoria, Illinois er med sine i underkant av 120 000 innbyggere den støste byen langs Illinois River, og ble grunnlagt av franskmannen Henri de Tonti allerede in 1691, og er således en av de eldste byene i denne delen av USA. Byen er i hovesak kjent for å være hjembyen til anleggsmaskinprodusenten Caterpillar, men har også blitt satt på kartet av GG Allin. Det var her, i 1985 det skjedde. Et høydepunkt i drittsekken Allins karriere, er noe som de fleste andre ville sett på som sitt definitive lavpunkt. Timer før konserten hadde den bedritne punkeren fått i seg noe laksativer, og det gikk som det måtte gå. Allin dreit på scenen, og en ny æra i Allins karriere var et faktum. I det øyeblikket tok det helt av, og publikum rømte fra lokalet på grunn av lukta. Fra nå av skulle han bli forbundet med skjit for alltid. Han dreit på scenen, han smurte seg inn i det, han kasta det rundt seg, publikum dreit på scenen, Allin spiste det, og det var ikke måte på. Sånn nå var det sagt, over til noe annet.

Utover 80-tallet ble Allins sceneopptredener mer ekstreme. De var som regel veldig korte, rett og slett fordi de ble avbrutt av at politiet kom og stoppet dem. Til tider kunne ikke konsertene engang markedsføres, rett og slett fordi de ville bli stoppet før de startet om ordensmakten fikk vite om dem. Da snakker vi undergrunnspønk altså! En annen ting Allin gjorde seg bemerket med, var da han lovte å begå selvmord på scenen på Halloween i 1989. Om han hadde planlagt dette i virkeligheten eller om det var et PR-stunt får vi nok aldri vite. Konserten ble avlyst fordi GG satt i fengsel på den store dagen.

En annen som satt i fengsel var John Wayne Gacy. For de som ikke kjenner han var han en respektert lokalpolitiker, leder av det lokale demokratiske partiet i hjembyen, var populær fordi han stilte opp som klovn i barnebursdager. Han satt i fengsel fordi han er en av tidenes verste seriemordere. Han ble også en av GG Allins beste venner, de brevvekslet og Allin besøkte han flere ganger i fengslet. Det er faktisk Gacy som er kunstneren bak GG Allin and the Murder Junkies albumcover på «Hated».

Kredit: wikimedia.org

Det er så mange historier om GG Allins liv og virke, og de fortjener å bli fortalt, og kanskje jeg tar noen av dem senere. Uansett, med Allins ville livstil kunne selvfølgelig ikke vare evig. Den 27. juni i 1993 spilte han sin siste konsert på klubben The Gas Station på Manhattan. Midt i andre låt fant arrangøren ut at nok var nok, og kutta strømmen. Det likte ikke punkerne. De raserte stedet før Allin spitter naken, kun iført sin egen avføring spaserte ut og over gata med fansen på slep. De gikk i over en time før de endte opp på fest hos en venn av GG. Festen var som fester med sånne folk. GG heiv seg på heroinen, og det var det siste han gjorde. Når gjengen våkna opp la de merke til at GG lå i akkurat samme posisjon som han hadde gjort da han var bevistløs under den store fotoseansen de hadde i totida på natta, og de ringte ambulansen. Et av verdens verste mennesker, Jesus Christ Allin ble erklært død på stedet, 36 år gammel.

, , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen beskjed. Vær snill og grei. Epost adressen din vil være privat.