Voksne mennesker med sinnsyke meninger!

banana

Jeg hadde egentlig et mål om å holde denne bloggen til fjas, tull, trivialiteter og morsomme historier. Jeg hadde iallfall ikke planlagt å legge meg i gang noen form for politisk meningsytring her, men sorry, jeg klarer ikke. Det skal ikke skje for ofte, men dette må jeg få satt ord på.

Det er to debatter som har opptatt meg. Og det er egentlig ikke fordi sakene i seg selv opptar meg så mye, det er fordi jeg blir så skremt og satt ut av argumentasjonen som brukes. De to sakene er rituell omskjæring og det årlige, evindelige, idiotiske debatten om utenlandske flagg i norske 17. maitog.

Ingelin Lossius-Skeie (foto: Lillesandsposten)

Vi tar den første først. Det startet da FRP på sitt landsmøte gikk for å forby rituell omskjæring av gutter i Norge. Advarslene kom på forhånd, fra flere hold, også innad i partiet. I følge Ingelin Lossius-Skeie er dette det værste overgrepet mot norske jøder siden før Jødeparagrafen ble fjernet fra grunnloven, dette vil føre til at folk flytter fra landet hevdet hun fra talerstolen. Nå er det mulig at noe har falt ut fra medias dekning i denne saken, for hun slår meg ikke som noen holocaustfornekter, bare for å være kverulant, skulle jeg tro at det å bli tvangsdeportert til arbeidslere og den sikre død stiller noe likt som å ikke få komme inn i landet i det hele tatt. Uten at jeg egentlig har grunnlag for å uttale meg om noen av påkjenningene så klart.

«Om jeg skulle kupere ørene på min sønn, til ære for alveguden Ernst hadde jeg mistet foreldreretten og blitt tvangsinnlagt»

Ervin Kohn fra Det Moasaiske Trossamfund kaller det et forferdelig vedtak som strider mot religionsfriheten, og at Israel nå vil betakke seg støtten fra FRP, før han understreker at jøder ikke ønsker å misjonere for at alle skal omskjæres. Unnskyld meg herr Kohn, vil du vennligst sykle tilfart og suse inn rødeste helvete! Selvfølgelig vil du ikke misjonere, misjonering har ingen plass i jødedommen, det er verdens mest proteksjonistiske religion, ingen andre enn jøder kan være jøder. Du skyver altså religionsfrihet og  politisk støtte til en fremmed makt foran deg for å beholde retten til å kjønnslemleste 8 dager gamle gutter med irreversible kirurgiske inngrep! Det er jo helt sinnsykt! Det går ikke AN at voksne mennesker forsvarer en slik skikk. For å sitere han der Berg: «Om jeg skulle kupere ørene på min sønn, til ære for alveguden Ernst hadde jeg mistet foreldreretten og blitt tvangsinnlagt». Hvor er religionsfriheten til de åtte år gamle guttene? Bør ikke de få bestemme selv hva som er viktigst for dem av forhuden deres, og hva FRP måtte mene om staten Israel? Det er vanskelig å finne gode beskrivende ord…

Ervin Kohn fra Det Mosaiske Trossamfund

Andre kritikere hevder at dette er FRPs måte å angripe muslimer på, og at jødene bare blir med i dragsuget. Som om det spiller noen rolle?! Skikken med å skjære foruhden av forsvarløse småfolk er da like absurd og hårreisende uansett om foreldrene tror de stammer fra Isak eller Ismael! Selvfølgelig skal kjønnslemlestelse forbys! Hvorfor i all verden skal abrahamitter ha lov til å skamfere folk i guds navn, med myndighetenes godkjennelse? DET ER SINNSYKT! HØRER DERE? SINNSYKT! Omskjæring er helt greit det, men det må skje etter at eieren av forhuden er gammel nok til å bestemme selv!

Så har du de da, som snakker om de helsemessige fordelene ved omskjæring. Et vanlig argument er at «forskning viser at det forebygger HIV», og ja, det finnes forskning som viser det har en positiv virkning i forebygging av HIV. Bakteriefloraen på penishodet blir forandret, og levevilkårene for viruset blir dårligere, i tillegg til at huden på penishodet blir hardere. Denne forskningen har også sine kritikere, med rette. Kritikerne framholder at studien er for liten, den er gjort i en del av Afrika HIV er utbredt, hvor muslimer omskjæres og kristne ikke gjør det. Muslimene i området har en generelt strengere seksualmoral enn de kristne. De omskjærte deltakerne i studien var altså langt mindre utsatt for smitte enn de som ikke var omskjært i utgangspunktet. Dessuten er dette totalt irrelevant for debatten, da seksuelt overført HIV-smitte er relativt lite utbredt blant små guttebarn, eller gutter og menn generelt her til lands. Så, Slutt med det! Takk!

Dette ble mye mer om temaet enn jeg hadde tenkt. Det får holde. Den oppkonstruerte flaggkrigen får komme ved en senere anledning.

, , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen beskjed. Vær snill og grei. Epost adressen din vil være privat.